All reviewed perfumes have in common that they were made with craftmanship. Most of them are not available in a regular perfumery or department store but are either sold online or in more specialized perfume shops.

My aim is to introduce these perfumes to a larger public so you can opt for a more individual and original perfume.

Craftmanship, beauty and art are key in selecting the perfumes for a review. As the title of the painting on this webpage says: Do they have a heart ?

Parfums van A tot Z

De beschreven parfums zijn gemaakt met vakmanschap, gevoel voor schoonheid en op een kunstzinnige manier. De compas voor mijn keuze is het schilderij: Does it have a heart. Heeft het parfum een hart, een ziel ? Is het gemaakt met liefde voor het vak en creativiteit ?

Als de maker van de parfum, de parfumeur, bekend is dan komt deze ook aan bod. Normaal gesproken weet je niet wie een parfum ontwikkeld heeft. Daar wil ik verandering in brengen door hen te bespreken. Het kan je niet alleen helpen bij het kiezen van een nieuw parfum maar het is ook een eerbetoon aan de man of vrouw achter het parfum.

De meeste parfums die ik bespreek, zijn niet te koop bij de reguliere parfumeries of warenhuizen maar zijn online te koop of bij meer gespecialiseerde parfumeries.

Het doel van mijn blog is om je bekender te maken met minder bekende 'niche' geuren om je uit te nodigen op zoek te gaan naar een meer individuele en originele geur. Zodat je gerichter en beter geinformeerd kunt zoeken naar een nieuw parfum. 

Painting courtesy of Henriette Hackenberg, www.henriette-hackenberg.nl